Kemikalije v kozmetiki

kemikalije_v_kozmetikiV današnjem času je vse bolj pomembno, kakšno kozmetiko uporabljamo in s čim tako hranimo svojo kožo. Saj prav tako, kot si ne želimo strupov na krožniku, si ne bi smeli želeti strupov na svoji koži. K sreči nas potrošniške organizacije vedno bolj opozarjajo na vse mogoče kemikalije v kozmetičnih proizvodih, ki so konec koncev za nas zelo nevarne. V članku »Koktejl kemikalij v dnevni negi! Zares potreben?« objavljen v brezplačnem izvodu revije ZPStest zanjo, ki jo je izdala Zveza potrošnikov Slovenije je moč prebrati, da je sodobna ženska dnevno izpostavljena kar 500 različnim kemikalijam (losjoni za telo, kreme, deodoranti, mila in druge kemikalije v okolju). Zato bi bilo dobro, da se vprašamo, ali si vseh teh strupov na svoji koži resnično želimo. Ti se nenazadnje absorbirajo v naše telo in nam škodijo tudi od znotraj. V članku navajajo, da je predvsem problem skupek in veliko število kemikalij, ki smo jim dnevno izpostavljeni, te pa lahko pri ljudeh povzročajo nezaželene hormonske motnje in motnje delovanja žlez. Morda je torej na daljši čas vredno razmisliti s čim želimo nahraniti svojo kožo in posledično tudi sebe.

Vsestransko uporabno kremo Egyptian Magic in njene sestavine je preverila Organizacija EWG’s Skin Deep. Ponosni smo, da se sestavine in krema nahajajo v popolnoma ne-tveganem zelenem območju. Neodvisno oceno tveganja smo objavili tudi na naši strani.

Na spodnjih povezavah morda najdete drago kremo za obraz, losjon za telo ali balzam za ustnice, ki ga uporabljate sami. Morda boste presenečeni nad rezultatom. (Povezave so na spletno stran danske potrošniške organizacije Tænk Kemi). Nas je presenetilo, kako malo kozmetičnih proizvodov vsebuje resnično naravne sestavine, ki ne predstavljajo tveganja za zdravje ljudi.

http://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/test-kemi-i-dyre-ansigtscremer

http://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/test-kemi-i-bodylotion

http://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/test-kemi-i-laebepomader

 

»Enjoy the magic«
Egyptian Magic Slovenija

Dobavitelj za Slovenijo

Globaling d.o.o.
Podvin 217
3310 Žalec

E: brigita@globaling.si
G: 041 735 874

O kremi Egyptian Magic

Krema Egyptian Magic je bila v začetku 90-ih let lokalna uspešnica, ki se je v 25 letih razširila po vsem svetu. Zanimivo je, da se je to zgodilo skoraj brez oglaševanja. Sloves kreme se še vedno širi od ust do ust – na ta način je prišla tudi v Slovenijo. Več...