Splošni pogoji

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo https://egyptianmagic.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Globaling d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

 

2. VIZITKA PODJETJA

Naziv: Globaling d.o.o.
Naslov: Podvin 217, 3310 Žalec
E-mail: brigita@globaling.si
GSM: +386 (0)41 735 874
ID za DDV: SI88040216
Matična številka: 2075261000
TRR: SI56 0510 0801 1999 765 odprt pri Abanki

 

3. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– podatke o identiteti ponudnika,
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti izdelka,
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka (način in rok dostave),
– informacije o načinu plačila in dostave,
– jasne in nedvoumno določene cene in stroške dostave,
– informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
– informacije o možnosti vračila izdelkov in kakšni so stroški vračila
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

 

4. NAČIN PLAČILA, CENE IN KUPOPRODAJNA POGODBA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– plačilo z nakazilom na TRR po predračunu, ki ga kupec prejme na naveden elektronski naslov ob postopku nakupa. Po prejemu sredstev na TRR ponudnika, bo blago odposlano na naslov za dostavo.
– plačilo ob povzetju z doplačilom 1,22 € + 1,05 € ob prevzemu paketa (provizija Pošte Slovenije za pakete v vrednosti do 98 €).

Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine ponudnika.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV. V ceni izdelka je vključen strošek dostave (doplačilo le ob plačilu ob povzetju). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Ponudnik uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki.

 

5. DOSTAVA

V Sloveniji za dostavo skrbi Pošta Slovenije in je predvidoma opravljena najkasneje v 3 delovnih dneh. Če med poskusom dostave ne boste dosegljivi, vam bo dostavljavec pustil Obvestilo o poskusu dostave pošiljke. Izdelek lahko nato prevzamete v roku 15 delovnih dni na naslovu, ki je naveden na obvestilu. Osebni prevzem izdelka na našem naslovu ni mogoč.

Strošek dostave je pri plačilu po PREDRAČUNU brezplačen. Pri plačilu ob POVZETJU, je zaradi dodatnih stroškov dostave in provizije pošte pri nakazilu odkupnine na ponudnikov TRR, zaračunano doplačilo v višini 1,22 €, pri prevzemu paketa pa je potrebno doplačati še 1,05 € (provizija Pošte Slovenije za pakete v vrednosti do 98 €).

Dostava izven območja Slovenije, trenutno ni omogočena v spletni trgovini, v primeru da bi bila takšna dostava potrebna, se bosta ponudnik in kupec o tem dogovorila.

 

6. PRAVICA DO ODSTOPA NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pravico do preklica naročila ima kupec vse do prejema obvestila o zaključku naročila na posredovan elektronski naslov. Preklic naročila kupec sporoči preko kontaktnega obrazca oz. na e-poštni naslov brigita@globaling.si. V kolikor želi kupec naročilo preklicati po prejemu omenjenega obvestila, o tem obvesti ponudnika preko telefona: 041 735 874. Če naročilo še ni bilo oddano na pošti, bo ponudnik naročilo preklical.

V roku 30 dni po nakupu v spletni trgovini egyptianmagic.si, lahko kupec izdelek porabi do polovice vsebine lončka in če mu le-ta ne ustreza, to sporoči na e-poštni naslov brigita@globaling.si in izdelek v roku 10 dni od poslanega sporočila vrne ponudniku.

Potek vračila izdelka: Če izdelek kupcu ne ustreza, ga pošlje ponudniku na naslov: Globaling d.o.o., Podvin 217, 3310 Žalec. Izdelku je potrebno priložiti originalni račun, nanj napisati številko transakcijskega računa (TRR), na katerega v roku 30 dni po prejetju vrnjenega izdelka, ponudnik nakaže kupnino za vrnjen izdelek. Ponudnik vrne le strošek blaga in ne krije stroškov vračila, poštnin ali drugih morebitnih stroškov, ki bi nastali zaradi vračila blaga.

 

7. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo za namene poslovanja med uporabnikom in ponudnikom, v skladu z zakonodajo. Ponudnik se zavezuje, da bo pri zbiranju in upravljanju s podatki spoštoval pravice imetnikov podatkov in jih ščitil pred zlorabo, kakor zavezuje zakonodaja in standardi varstva osebnih podatkov ter deloval po načelih dobre poslovne prakse.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletni prodajalni ali kako drugače, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Ob registraciji in naročilu izdelkov zbiramo vaše osebne podatke. Osebni podatek je vsaka informacija, ki vas identificira kot posameznika: ime in priimek, elektronski naslov, itd.

Vaše osebne podatke bomo uporabili zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil, zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, za zagotovitev dostopa do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje in za namene neposrednega trženja.

Pri dostopanju do vsebin naše spletne prodajalne se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije se uporablja zgolj za statistične namene obiskanosti naše strani ter eventualno izboljševanje spletne prodajalne. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Posredovani osebni podatki so predmet vašega nadzora. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali, vam bo lahko onemogočen dostop do nekaterih mest ali funkcij naše strani. Zagotoviti se mora možnost, da se podatke kasneje popravi, odstrani ali spremeni. Podatke se hrani, dokler je to potrebno za potrebe poslovanja. Od kupca oz. uporabnika se pričakuje in zahteva, da podajo verodostojne in ažurirane osebne podatke. V primeru, da temu ni tako, se izključi naša odgovornost za izvršitev pogodbenih določil.
Uporabniki imajo pravico do pritožbe in odpravo negativnih posledic v primeru kršitev in zlorab.

 

8. ODGOVORNOST

Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih kupec sproži postopek reklamacije pri ponudniku, ki bo skupaj s Pošto Slovenije pomagal rešiti reklamacijo v najkrajšem možnem času.

 

9. PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti brigita@globaling.si ali po klasični pošti na naslov: Globaling d.o.o., Podvin 217, 3310 Žalec.
Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Želimo vam prijeten nakup v naši spletni trgovini.

Dobavitelj za Slovenijo

Globaling d.o.o.
Podvin 217
3310 Žalec

E: brigita@globaling.si
G: 041 735 874

O kremi Egyptian Magic

Krema Egyptian Magic je bila v začetku 90-ih let lokalna uspešnica, ki se je v 25 letih razširila po vsem svetu. Zanimivo je, da se je to zgodilo skoraj brez oglaševanja. Sloves kreme se še vedno širi od ust do ust – na ta način je prišla tudi v Slovenijo. Več...